Máme Šampiona z Paříže!

9. března 2020

Z mezinárodní soutěže Vinalies Internationales Paris 2020 si vezeme čtyři zlata a navrch šampiona...

Nejlepším suchým bílým vínem soutěže se stala suchá Pálava Terroir U Venuše ročníku 2018. Další zlaté medaile mají - polosladký Ryzlink rýnský Terroir Purmice 2017, suchý Ryzlink rýnský Terroir Purmice 2018 a sladké Rulandské bílé 2017 ve výběru z cibéb.

"Je pěkné a perspektivní, že se na mezinárodních soutěžích prosazuje suchá Pálava, která se díky své originální vůni a chuti může vyprofilovat v nejvyhledávanější a nejžádanější odrůdu z české a moravské produkce pro zahraniční konzumenty,“ hodnotí získané ocenění Ing. Miroslav Volařík.

Ing. Eliška Becková, enoložka Vinařství Volařík, dodává: "Musím s hrdostí říci, že je velmi povzbuzující vidět, jak se kvalita moravských a českých vín začíná vyjímat i na mezinárodních soutěžích. Gratuluji všem našim vinařům, kteří si také odváží medaile z této prestižní soutěže. Vědomí, že naše suchá Pálava je v popředí bílých suchých vín, je ta nejluxusnější třešnička na dortu. Máme skvělý tým, co vykonává skvělou práci!"

Ve 26. ročníku soutěže, kterou pořádá Unie francouzských enologů, se sešlo 2 959 vín od 688 producentů ze 45 zemí světa. Již tradičně se oceněná vína stávají automaticky součástí známé publikace 1 000 Vins du Monde – 1 000 Nejlepších vín světa. Česká republika si odváží celkem 41 medailí – 13 zlatých a 28 stříbrných.