Letošní první aktuality - co je nového?

30. ledna 2019

Prvních 8 sarží ročníku 2018 je na láhvi, Eliška Becková má titul Enolog roku 2018 a máme pro vás novou kolekci vín, kterou vybíraly ženy z vinařství...

První vína ročníku 2018 na láhvi!

Prvních 8 vín ročníku 2018 je na láhvi. V prodeji v e-shopu již nyní je Veltlínské červené rané, Solaris a Muškát moravský. Zbývajících 5 kousků bude k dispozici od 11. 2. 2019. A jaká je bilance těchto prvních osmi vlaštovek? Jeden kabinet, jeden výběr z hroznů, ostatní pozdní sběr. Jedno víno je polosuché, ostatní jsou suchá...a hlavně, všechna jsou výborná!!

Muškát moravský, pozdní sběr, Mikulov - Za Turoldem, suché, š. 1823

Muškát moravský z vinice Za Turoldem v sobě ukrývá tóny broskve, meruňky a rozkvetlého muškátu. V chuti se snoubí šťavnaté citrusové ovoce a muškátový oříšek. Harmonii chuti doplňuje jemná mineralita a slanost, která je daná vápencovým podložím.

Veltlínské červené rané, pozdní sběr, Bavory - Růžová, suché, š. 1813

Lehká večerka zavoní čerstvou kůrou pomela, sladkou mandlí a šeříkem. Příjemně ovocitou chuť citrusů doplňuje lehká kořenitost.

Solaris, výběr z hroznů, Mikulov - Za Turoldem, suché, š. 1802

Unikátní Solaris nabízí v chuti i vůni šťavnatý červený pomeranč, limetku a žlutý meloun. Víno má velmi plnou, harmonickou chuť a kořenitý závěr.

Pálava, pozdní sběr, Perná - U Boží muky, polosuché, š. 1806

Šťavnatá Pálava voní i chutná po čerstvém ovoci, dominuje žlutomasá broskev a mandarinka. V dochuti se prolíná jemná mineralita a kořenitost. Vyvážený poměr zbytkového cukru a příjemné kyselinky neustále vybízí k dalšímu doušku.

Ryzlink vlašský, pozdní sběr, Dolní Dunajovice - Zimní vrch, š. 1827

Lehký šťavnatý vlašák snoubí aroma grepové kůry a pomela s vlašskými ořechy. Chuť je plná citrusových plodů a ořechů s lehce minerálním závěrem.

Rulandské bílé, pozdní sběr, Perná - Levá klentnická, suché, š. 1812

Rulanda z minerální trati Levá klentnická ve vůni ukrývá broskev, mango, hrušku a citrusové plody. Šťavnaté ovocné aroma doplňuje výrazná mineralita v dochuti.

Sauvignon, pozdní sběr, Perná - Levá klentnická, suché, š. 1811

Plný a kořenitý Sauvignon si Vás získá vůní kiwi, angreštu a černého rybízu. Díky jedinečné poloze vinice Levá klentnická naleznete v dochuti tóny minerality a slanosti.

Veltlínské zelené, kabinetní víno, Perná - Věstonsko, suché, š. 1803

Lehký svěží veltlín je plný citrusového ovoce, které doplňuje příjemné aroma čerstvě rozemletého zeleného pepře. Pikantní kyselina harmonizuje se zbytkovým cukrem a kořenitostí v závěru.

 

Eliška Becková má titul Enolog roku 2018

Ing. Eliška Becková, enoložka Vinařství Volařík, získala pestižní titul Enolog roku 2018. Enolog se vyhlašuje v rámci soutěže Vinařství roku (Vinařství Volařík bylo mezi třemi finalisty v kategorii střední vinařství) a je udělován mladým enologům - do 40 let věku. Eliška je první ženou, která toto ocenění získala, přebrala jej 24. 1. 2019 v prostorách BVV.

"Je mi velkou ctí nosit takový prestižní titul. Mám velkou výhodu, že mám kolem sebe úžasné kolegy, nejlepšího šéfa a milovanou rodinu. To se vína tvoří jedna báseň, " komentuje získaný titul Eliška.

Vyhlášení moderoval nezapomenutelný Marek Eben.

eli_eben.jpeg

Kolekce vín pro milovníky...

Nemusíte být příznivci svátku svatého Valentýna, přesto si můžete s drahou polovičkou, či přáteli posedět u dobrého vína. Ženy z Vinařství Volařík pro Vás vybraly 6 vín, která si dozajista zamilujete...kolekce obsahuje tři funglovky - vína ročníku 2018, která jsou čerstvě na láhvi, jedno roséčko, které již nebylo a nebude :), netradiční milerku a organický Johanniter. Určitě ochutnejte!

* Muller Thurgau, výběr z hroznů 2017, Za Turoldem, polosladké

* Johanniter, pozdní sběr 2017, Věstonsko, polosuché

* Merlot rosé, výběr z hroznů 2017, Plotny, sladké

* Veltlínské červené rané, pozdní sběr 2018, Růžová, suché

* Solaris, výběr z hroznů 2018, Za Turoldem, suché

* Muškát moravský, pozdní sběr 2018, Za Turoldem, suché

Krásný dárek můžete objednávat v e-shopu vinařství ZDE za 1260 Kč.

kolekce_milovnici.jpeg

Ve zkratce, aneb Víte, že…

- otvírací doba vinařství v měsících leden-únor je Po-Pá 8:00-15:30 hod, od března ji opět rozšíříme :) i na víkendy

- do Salonu vín 2019, jehož "brány" se otevřou v sobotu 2. 2. na zámku Valtice, se nám dostal Hibernal, pozdní sběr 2017. Víno z řady Organic je v menším množství ještě k dispozici i na vinařství, každopádně doporučujeme navštívit expozici - www.salonvin.cz

- stále se ještě můžete stát Přáteli Vinařství Volařík pro rok 2019 a zajistit si tak dodání všech vín ročníku 2018 až do domu - více info ZDE

Kde a kdy můžete ochutnat naše vína?

30. 1. Galadegustace Prague Wine Trophy, Boutique hotel Jalta, Praha

8. 2. Degustace - Vinotéka Blatná

21. 2. Degustace - hotel Zlatá hvězda, Litomyšl

19. 6. Představení vín ročníku 2018 pro širokou veřejnost - hotel Mandarin Oriental Prague, Praha

29. 6. Den otevřených dveří - Vinařství Volařík, Mikulov

3. 8. Představení vín ročníku 2018 pro širokou veřejnost - Křížový sklep Mikulov

Nezapomeňte, že na představení ročníku 2018 do Prahy i do Mikulova si místa musíte rezervovat předem, ideálně na mailu sojkova@vinarstvivolarik.cz. Počet míst je omezen.

 

Pohodové novoroční dny přeje za celý tým vinařství

Markéta Sojková