Poslední lednový den se stal letošním prvním lahvovacím

7. února 2017

Vinařství Volařík začalo vína ročníku 2016 lahvovat 31. 1. 2017. Prvním lahvovaným vínem byla Pálava, pozdní sběr, z viniční trati U Boží muky. V první "vlně" se bude lahvovat 15 šarží, cca 90 tis. lahví vína, všechny pod šroubový uzávěr.

"Ročník 2016 je výrazně minerální a převážně suchý", hodnotí v krátkosti vína enolog Filip Mlýnek. První várka vín bude k dispozici v polovině března. Na lahvi jsou polosuchá Pálava z tratí U Boží Muky a Levá klentnická, suchá Pálava z Věstonska, suchý Muškát moravský, polosuchý Gewurztraminer a Tramín červený, suchý Ryzlink vlašský a rýnský ze Zimního vrchu, suchý Sauvignon, polosuchý Solaris, suchý veltlín z Věstonska, suchá rulanda a polosuchý sylván.

Dvě rosé vína, která jako jediná obohatí nabídku bílých vín, potěší všechny. Milovníci suchých vín sáhnou po suché Frankovce rosé, Ti, kteří upřednostňují zbytkový cukr, se mohou těšit na polosladký Merlot rosé.

 

lahvovani2_ubm.jpeg