Volařík pro Světlušku

4. prosince 2016

Čas před Vánoci je mimo jiné i časem dobrých skutků. Vinařství Volařík se rozhodlo věnovat část tržby z prodeje speciální edice Ryzlinku vlašského nadačnímu fondu Světluška.

Charitativní projekt Světluška je díky Českému rozhlasu známý po celé republice již od roku 2003. Vinařství Volařík se rozhodlo nyní Světlušku podpořit vydáním speciální edice vína s unikátní etiketou.

Vinařství vkládá do projektu vynikající Ryzlink vlašský 2015 z jedné z nejlepších poloh na Pálavě, viniční trati Kotelná, která dává vínu nezaměnitelnou mineralitu. Víno je úmyslně lahvováno do téměř černé lahve - primárně jde o obsah, jenž je hodnocen podle typického aromatického a chuťového projevu vína. To, že design černé láhve neumožňuje vidět, co se skrývá uvnitř, symbolizuje smysl projektu Světluška – lidé se zrakovým postižením se musí spoléhat na jiné smysly.

Ústřední spojující myšlenkou je cit. Pro nevidomé je to právě cit, který je pomyslným světlem jejich života. Pro vinaře je cit nezbytnou podmínkou pro výrobu těch nejlepších vín. Vinařství se rozhodlo svůj cit pro dobré víno přetavit v dobrou věc a výtěžek z prodeje věnovat právě Nadačnímu fondu Českého rozhlasu Světluška. Jedná se o první ročník, do kterého Ryzlink vlašský 2015 z viniční trati Kotelná s označením Víno pro Světlušku vstupuje v limitovaném počtu 2 000 ks lahví. Z každé prodané lahve věnujeme 50 korun českých ve prospěch Světlušky.

svetluska_tz.png

Ke spolupráci se připojila tiskařská společnost S&K LABEL, která jako svůj příspěvek vyrobila exkluzivní etikety zdarma. Etiketa, v podobě velkého loga Svělušky, je doplněna názvem vína v Braillově písmu. Světluška si zaslouží solidaritu všech lidí dobré vůle, kteří se rozhodli darovat nevidomým trochu světla, pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Je oporou pro ty, které nelehký životní osud postavil před každodenní výzvu: znovu a znovu se učit životu ve tmě – bez pomoci jednoho z nejdůležitějších lidských smyslů. Do projektu se zatím zapojilo více než 80 000 dobrovolníků a miliony dárců. Díky tomu, že se k nim nyní připojily i Vinařství Volařík a společnost S&K LABEL, se projekt Světluška rozšíří mezi dalších 2 000 dárců.

Pomozte i vy a darujte Víno pro Světlušku nebo si s ním připijte pod vánočním stromečkem. Víno je možné objednat přes eshop vinařství zde.