Stavba nového vinařství v plném proudu

23. listopadu 2016

Vinařství začalo koncem srpna stavět novou budovu. Obrovská hala je spojena s moderním designovým prvkem, jež celé stavbě dodává na unikátnosti. Ing. arch. Martinu Bukolskému, který je autorem návrhu, se tak podařilo skloubit praktické potřeby vinařství a maximálně využít polohy nové budovy, která z horní terasy nabídne neopakovatelné pohledy na Mikulov.

 

Stávající prostory již nebyly  pro objem výroby a skladování  vína dostačující. Nová budova umožní  výrobu až 320 tisíc lahví vína ročně a hlavně zjednoduší celý proces výroby. Vše, od příjmu hrozna až po expedici hotového vína, bude probíhat v jedné hale. V neposlední řadě i příznivci našich vín jistě ocení, že degustace budou probíhat v reprezentativních prostorách. Bonusem je pak výhled na Mikulov, velmi dobrá dostupnost z hlavní komunikace Brno-Vídeň a velké parkoviště.

Kolaudace je plánována na květen příštího roku. Letošní kampaň byla tedy poslední ve stávajících prostorách a zpracování hroznů z ročníku 2017 již bude probíhat v budově nové, jejíž sídlo je na ulici K Vápence.

hala.jpeg

vyhled.jpeg