První vína ročníku 2021 jsou v prodeji...

10. března 2022

..a naše Eli míří na mateřskou. Nový enolog Ondra povede Velikonoční degustaci...

Naše Eli míří na mateřskou! Máme „nového“ enologa Ondru!

Největší novinkou začátku letošního roku je odchod dosavadní enoložky Elišky Beckové na mateřskou a posléze rodičovskou dovolenou. „Otěže“ výroby vín Volařík po ní na přechodnou dobu převezme Ondřej Tichý, který byl ve vinařství na pozici technologa.

Eliška by ráda nezůstala jen u jednoho potomka a plánuje návrat cca za 5 let. Věříme, že Ondra se nelehkého úkolu zhostí se ctí a vy změnu ani nepoznáte. S oběma jsme připravili rozhovor, který vám v brzské době nabídneme k počtení…

eli_ondra.jpeg

První vína ročníku 2022 na láhvi - v nabídce vinařství je nově 6 vín ročníku 2021
 

Frankovka rosé, pozdní sběr Dolní Dunajovice - Plotny, suché, š. 2132

Velmi svěží růžová Frankovka voní a chutná po jahodách a přezrálých třešních. Chuť je lehce smetanová a kořenitá.

Merlot rosé, výběr z hroznů, Dolní Dunajovice - Plotny, polosladké, š. 2112                                            

Merlot rosé je ve vůni i chuti plný červeného ovoce, dominují jahody a maliny. Vyšší zbytkový cukr a příjemná kyselinka vytváří neotřelou svěží harmonii, která vám zpříjemní horké letní dny. 

Muškát moravský, kabinet, Mikulov – Za Turoldem, suché, š.2105
Exkluzivní víno slonovinové barvy s intenzivní vůní muškátového oříšku doplňuje ve vůni i v chuti lehký nádech citrusů s velmi jemným minerálním závěrem.

Pálava, výběr z hroznů, Perná -  Věstonsko, polosuché,  š. 2107
Úchvatnou omamnou vůni čajové růže a zralé mandarinky, která je pro Pálavu typická, doplňuje v chuti jemné pohlazení vanilky s lehce minerálním závěrem.

Sauvignon, výběr z hroznů, Perná - Levá Klentnická, suché, š. 2110

Poslední ročník Sauvignonu ze staré vinice má barvu lipového květu. Ve vůni i chuti dominuje svěží list černého rybízu a bezu, chuť navíc doplňují tóny zeleného angreštu a kůry limetky. Závěr je jemně kořenitý.

Solaris, výběr z hroznů, Mikulov - Za Turoldem, polosuché, š. 2102

Vůni Solarisu ovládla exploze tropického ovoce, v níž dominuje žlutý meloun, papája a grapefruit. V chuti převládají svěží citrusy, které doplňuje pikantní kyselinka.

Lahvování bude pokračovat dvěmi Pálavami (polosladká a sladká), řadou Organic (Hibernal, Johanniter, Saphira) ročníku 2021 a z ročníku 2020 vám dlužíme tři vlašáky, mj. Terroir Kotelná. Předpokládáme, že do konce dubna by tato vína již měla být k dispozici.

 

Přátelé Vinařství Volařík 2022
Již devátým rokem připravujeme pro zaryté příznivce našich vín projekt Přátelé Vinařství Volařík. Jde o jediné přátelství, které si můžete koupit. Za 11 000 Kč si předplatíte 36 láhví vín a my vám je ve třech termínech roku 2022 odešleme - vždy po dvou kartonech. Vína jsou odesílána tak, by k vám dorazila v době, kdy jsou vína ještě k dispozici na vinařství, většinou hned, jak se dostanou do prodeje.

Přátelé mají slevu 5 % na všechny další objednávky a také na ubytování v penzionu Volařík v D. Dunajovicích. Jakákoli doobjednávka v termínu dodávek je bez účtování dopravy. Ke každé zásilce vám přidáme dárek - např. speciální víno, které již není k dispozici, víno s podpisem p. Volaříka, předměty s logem vinařství – vývrtka, propiska,…

Každý Přítel získává zdarma vstup pro 2 osoby na představení vín ročníku 2021 v Mikulově, které letos proběhne v sobotu 6. 8. přímo ve vinařství. Členství v klubu Přátel Vinařství Volařík můžete věnovat i jako dárek. Obdarovaný bude mít jistotu, že ochutná všechna vína Volařík ročníku 2021. Podrobnosti a objednání ZDE.

 

Velikonoční degustace + Představení vín ročníku 2021
Osm vybraných vín nového ročníku 2021 vám představí v řízené degustaci nový enolog vinařství Ondřej Tichý. Velikonoční degustace se uskuteční v pátek 15. 4. 2022 v čase 17 – 18:30 hodin v degustační místnosti Vinařství Volařík. Vybraná vína pro vás nasnoubíme s velikonočními specialitami.

Skalní příznivci vín Volařík ví, že tradičně představujeme téměř kompletní nový ročník za účasti celého pracovního týmu na dvou místech – ve vinařství v Mikulově a v hotelu Mandarin Oriental v Praze. Ne jinak tomu bude i letos. V Praze se potkáme 9. 6. v čase 16-18 hodin, v Mikulově pak 6. 8.  v čase 16-20 hodin.

Na všechny akce je potřeba si vstupenky objednat předem v e-shopu vinařství ZDE

 

Ve zkratce…

  • Mezinárodní vinařská soutěž Vinalies Internationales Paris 2022 ohodnotila velkou zlatou medailí Merlot rosé ročníku 2014 ve výběru z cibéb a zlatou medailí Ryzlink vlašský Terroir Ořechová hora 2019. Obě vína jsou prozatím k objednání v e-shopu vinařství.
    Otvírací doba vinařství je od března každý den Po-Čt 7-16 hod, Pá 7-17 hod, So 10-16 a Ne 9-13 hod. Celý sortiment vín Volařík ochutnáte v Mikulově ve Vinotéce U Čápa (otevřeno Pá-Ne) a ve Vinotéce Volařík (otevřeno St-Ne)
    Jsme členy Aliance vinařů V8, které letos předsedá vinařství Reisten. Těšit se opět můžete na volné degustace po republice v rámci Tour V8. Nově pro vás na letošek plánujeme i řízené degustace v Praze ve vinném baru Rustonka. První proběhne již na začátku dubna a budete mít možnost přechutnat všech 8 vín, která se dostala do Kolekce V8 pro rok 2022. Jako součást aliance se také budeme účastnit mezinárodního veletrhu Wine Prague, který proběhne na PVA EXPO Praha v termínu 10.-11.5. 2022                                
  • Jsme členy VOC Mikulovsko, které nám čerstvě zatřídilo Pálavu z Věstonska ročníku 2021
  •  Jsme členy spolku Dunajovské kopce, který pořádá sérii řízených degustací ve spolkové vinotéce Korek v Mikulově a každoročně úspěšné Otevřené sklepy Dolní Dunajovice-Březí, které se letos uskuteční v termínu 14.-15. 5. 2022