Letošní druhé novinky z vinařství....

15. dubna 2021

...již 12 šarží vín ročníku 2020 na láhvi - včetně kompletní řady Organic, aktuální situace ve vinohradu, speciální kolekce a otvírací doba....

Prvních 12 šarží vín ročníku 2020 na láhvi,
…ale bohužel již nikoli v nabídce. První byla na láhvi tři vína rosé, z nichž už je suchá Frankovka rosé vyprodána. K dispozici tedy zůstává 11 vín, které vám v krátkosti představíme:

Muškát moravský, kabinet, Mikulov – Za Turoldem, suché, š.2011a
Svěží muškát vás ve vůni i chuti překvapí pestrou škálou ovoce, převažují broskve, rybíz, meruňky a limetky. Víno je příjemně harmonické a lehce minerální.

Pálava, výběr z hroznů, Perná -  Věstonsko, suché,  š. 2006
Tato noblesně aromatická vinná dáma vás nadchne vůní i chutí po liči, marakuji, broskvi a parfémové růži. Víno je velmi harmonické, kulaté, s minerálním závěrem.

Pálava, výběr z hroznů, Perná – Levá klentnická, polosuché,  š. 2007
Vyzrálé hrozny Pálavy předurčily vůni i chuť vína, dominuje přezrálé tropické ovoce jako mango, nektarinky, ananas a mandarinky. Vyšší zbytkový cukr dodává vínu plnost, harmonii a vybízí k dalším douškům.

Pálava, výběr z hroznů, Perná - U Boží muky, polosuché, š. 2005
Pálava je plná ovoce, ve vůni objevíte tóny liči, přezrálé broskve, čajové růže či grepové kůry. V chuti je víno plné, příjemně vyvážené a minerální v závěru.

Sauvignon, pozdní sběr, Perná - Levá klentnická, suché, š. 2014

Sauvignon je explozí svěžího ovoce, dominuje černý rybíz, angrešt, broskev a kiwi. Chuť je ovocná, harmonická a minerální.

Solaris, výběr z hroznů, Mikulov - Za Turoldem, polosuché, š. 2001

Svěží a šťavnatý Solaris nabízí ve vůni citrusové ovoce, mango a černý rybíz. V chuti je víno příjemně harmonické a jemně minerální. Rozhodně vybízí k dalšímu doušku.

2020_sestka_m.jpeg

Rosé

Frankovka rosé, kabinet, Dolní Dunajovice - Plotny, suché, š. 2026

Velmi svěží růžová Frankovka voní a chutná po jahodách a přezrálých třešních. Chuť je lehce smetanová a kořenitá.

Merlot rosé, pozdní sběr, Dolní Dunajovice - Plotny, polosuché, š. 2027

Víno vás překvapí expanzí červeného a černého bobulového ovoce jako jsou maliny, rybíz a ostružiny. Výrazně ovocná chuť je krásně harmonická díky vyššímu zbytkovému cukru a příjemné kyselince.

Merlito – perlivý Merlot rosé, polosladké, š. 2028

Velmi osvěžující Merlito vás nadchne vůní a chutí po červeném bobulovém ovoci, dominují maliny, červený rybíz a jahody. Víno je příjemně harmonické, zbytkový cukr nádherně doplňuje výraznější kyselinka a jemné perlení. Doporučujeme podávat lehce podchlazené při horkých letních večerech.

Organic

Hibernal, výběr z hroznů, Perná – Věstonsko, suché, š. 2013
Příjemně šťavnatý Hibernal je ve vůni i chuti plný přezrálého angreštu a černého rybízu, které přechází do sušeného ananasu. Osvěžující chuť doplňuje mineralita v závěru.

Johanniter, výběr z hroznů, Perná – Věstonsko, suché, š. 2021

Krásně harmonický Johanniter nabízí ve vůni i chuti ryngle, angrešt a přezrálé pomelo. Dochuť je jemně minerální. 

Saphira, výběr z hroznů, Perná – Věstonsko, polosladké, š. 2012
Vámi oblíbená Saphira nabízí jedinečnou vůni i chuť šťavnatého ananasu s jemným náznakem lesních jahod. Víno má velmi příjemnou a dlouhou dochuť, zbytkový cukr je oproti předchozím ročníkům nižší.                                    

          

Speciální kolekce vín Volařík
Skalní příznivci Volaříka již dobře vědí, že po dobu, kdy jsou omezeny degustace a není možné víno ochutnávat ve vinotékách, připravujeme pro zpestření časově omezené speciální nabídky pro nákup přes e-shop vinařství. Nyní máme do 20. 4. pro vás připravenou tuto trojku:

1/ Chardonnay, pozdní sběr 2018, suché – samostatně neprodejné

2/ Ryzlink vlašský, VOC Pálava 2018, polosuché

3/ Sylvánské zelené, výběr z bobulí 2017, sladké

Jako DÁREK v této trojce od nás máte propisku a klíčenku s logem Vinařství Volařík.

Cena je 750 Kč

 

Co se děje ve vinohradu?
Přímo od zdroje, vedoucího vinohradníka Marka Tichého, přinášíme zprávy z vinohradu: „Vše je postříháno, včetně mladých výsadeb, a nyní probíhá vázání, s nímž jsme asi ve třetině. Proběhl osev meziřadí a pozemek pro výsadbu v příštím roce byl oset obilím. Menší plochy po vyklučených vinohradech jsou osety nektarodárnými biopásy. Jde o směs 13 medonosných plodin, která byla vytvořena ve spolupráci se včelaři a bude zajišťovat celoroční potravu pro včely. Počasí je obdobné jako v loňském roce, srážkově spíš podprůměrné. Dosavadní mrazíky „naštěstí“ odnesly jen dříve kvetoucí meruňky.“

Na dvou perenských tratích proběhly výsadby, ale místo i odrůdu vinohradník tají J

 

Ve zkratce…

  • otvírací doba vinařství je nyní Po-Pá 7-16 hod, ale od května bychom rádi otevřeli i o víkendu. Uvidíme, jak bude pokračovat rozvolňování
  • o víkendech již máme pravidelně otevřené ve Vinotéce u Čápa v centru Mikulova. Prozatím je otevřeno v sobotu 10-18 hodin, v neděli 10-16 hodin
  • Představení vín Volařík ročníku 2020 proběhne ve vinařství tradičně první srpnovou sobotu, tj. 7. 8., vstupenky můžete již nyní zakoupit v e-shopu vinařství
  • Připravujeme pro vás on-line představení prvních vín ročníku 2020 a ještě něco navíc…tak se těšte J
     

Pohodové jarní dny!