Velikonoční karton Volařík 5+1

18. března 2021

Spojte si o letošních Velikonocích tradice s vínem Volařík...

Pro letošní svátky jara jsme pro vás připravili vinnou šestku, která vám nenápadně připomene tradice jednotlivých velikonočních dní

K dispozici je v e-shopu vinařství od 18. do 30. 3. 2021 v akci 5+1. Jako velikonoční DÁREK dostanete mošt Volařík z Muškátu moravského.

Škaredá středa–31.3.                                                                                                                                   

Na nikoho se dnes nemračte, nebo vám to vydrží po celý následující rok! Pro tento den pro vás máme vlašák z dunajovické vinice Plotny. Suchý vlašák ročníku 2018 zrál v dubovém sudu. Ležením v láhvi se projev sudu zvýrazňuje a zcela jistě vám z tváře vyžene i tu poslední chmurnou vrásku!

Zelený čtvrtek – 1.4.                                                                                               

Kdo by si alespoň jednou v životě nedal na Zelený čtvrtek k obědu špenát…nebo si neskočil večer na jedno zelené pivo…My přicházíme se Sylvánským zeleným ročníku 2019. Suchý, šťavnatý sylvánek ke špenátu jako stvořený… Něco zeleného zkrátka musí být, abyste byli po celý další rok zdraví.

Velký pátek–2.4.                                                                                                       

Den nejvyššího půstu znamená den bez vína, za to s výtečným moštem. Navíc vaše mysl musí zůstat bystrá, protože pouze v tento den se otevírají hory a je třeba vyrazit hledat poklad. Času na hledání budete mít spoustu, protože se nesmí prát, ani hýbat se zemí.

Bílá sobota – 3.4.                                                                                                       

Ideální den pro něco bílého, třeba Rulandské bílé, suché, ročníku 2018. Sobotou končí půst a je možné zpívat (i když letos to není jisté), tančit a péct – třeba beránky, jidáše a mazance.

Velikonoční neděle – 4. 4.                                                                                  

Největší křesťanský svátek, den Vzkříšení. Rodiny se setkávají, hodují a veselí. K velikonočnímu beránkovi jsme pro vás vybrali krásnou jarní záležitost – Merlot rosé 2020. Polosuchá růžovka s příjemnými tóny červeného bobulového ovoce ve vůni i v chuti.

Velikonoční pondělí – 5. 4.                                                                                     

Ryze pohanská tradice, kdy osoby mužského pohlaví pod klamavou záminkou omlazení radostně šlehají vrbovými proutky spletenými do pomlázky jemná pozadí osob ženského pohlaví. K tomu je potřeba něco rázného – třeba polosuchý vlašák z řady Terroir Ořechová hora 2018.

VESELÉ VELIKONOCE!