Vinobraní končí...a Vánoce jsou za dveřmi!

8. prosince 2020

Aktuální informace z vinařství, letošní čtvrté a poslední

Vinobraní 2020 skončilo…

…sice netradičně až v prosinci, ale je dosbíráno! Začínali jsme odrůdou Solaris 3. září a skončili jsme 2. prosince Ryzlinkem vlašským. Celkově bylo letos 44 sběrných dnů.

"Ročník 2020 byl velmi specifický a druhá polovina vinobraní i značně náročná. Hrozny, které byly posbírány do podzimních vytrvalých dešťů, byly v perfektní kondici, s výraznou aromatikou a požadovanou cukernatostí," hodnotí letošní průběh kampaně vedoucí vinohradník Marek Tichý. "Od dešťů byl sběr komplikovanější, ale nakonec jsme vše zvládli, takže objem produkce bude jen nepatrně menší ve srovnání s ročníkem 2019."

„Aktuálně ve vinicích probíhá "zazimování vinic" -  naorávání, přihnojování, podrývání a hloubkové kypření půdy. Opravy drátěnek a výměna poškozených sloupků. Plánujeme novou výsadbu na Věstonsku a Kotelné, kde jsme již rozmetli hnůj, zaorali a proběhla rigolace. Na jaře zde bude vysazena Pálava, Saphira a Ryzlink vlašský,“ uzavírá Marek.

Enoložka vinařství, Eliška Becková, přidává jednu novinku ze sklepa: "Bohužel Merlot v letošním roce nedozrál do podoby, která je vhodná pro červené víno. Z ročníku 2020 tedy červený Merlot nebude, ale jako alternativu nabídneme zákazníkům úspěšné Merlito – perlivý Merlot rosé. Na několik let z nabídky vypadl a nyní se vrátí.

Posílí tak několik málo šarží, které budou se zbytkovým cukrem. Z ročníku 2020 bude cca 85 % suchých vín.“

merlito_male.jpeg

Personální změny ve vinařství

K 31. 10. ukončil pracovní poměr ve vinařství výkonný ředitel Ing. Zdeněk Tréšek. Odešel po vzájemné dohodě a vinařství nově tuto pozici obsazovat neplánuje. Zdeněk Tréšek pracoval ve vinařství od dubna 2018, nastupoval spolu s Ing. Filipem Koskem, který v týmu vinařství zůstává na pozici obchodního zástupce.

tresek_zdenek_web.jpeg

ová ocenění našich vín - PWT, Salon vín 2021

Do posledního kola Prague Wine Trophy jsme posílali 6 vín, dopadla takto:
Ryzlink vlašský, Levá klentnická 2017 - Prague Premium Gold
Ryzlink vlašský, Zimní vrch 2017 - Prague Premium Gold
Pálava, Purmice 2019 - Prague Premium Gold
Ryzlink vlašský, Terroir Železná 2018 - Prague Gold
Ryzlink vlašský, Levá klentnická 2019 - Prague Gold
Ryzlink vlašský, Purmice 2018 - Prague Silver

Opět jsme se zařadili mezi pětihvězdičková vinařství…                   

Kompletní výsledky Salonu vín 2021 ještě podléhají informačnímu embargu J a jediné, co můžeme beztrestně prozradit je, že máme nejvýše hodnocené víno v kategorii bílých vín se zbytkovým cukrem 12-45 g, a to Ryzlink vlašský 2017 z viniční trati Purmice. Ale je to pecka!

           

Vánoce s víny Volařík

Pro letošní vánoční svátky jsme si pro vás tradičně připravili dárková balení - nejen vín, ale i vinných džemů, marmelád a sýru Gran Moravia. Jarní roušková vlna nás přivedla na myšlenku týdenních unikátních nabídek. Tato akce vrcholí právě teď.

Od středy 9. 12. do 16. 12. budete mít možnost v e-shopu vinařství objednat všechny zvýhodněné kolekce vín s garancí doručení do Vánoc:

Vlašáky Volařík 5+1

Vánoční karton Volařík  5+1

Silvestrovský karton Volařík 5+1

U objednávek po 16. 12. již doručení není možné garantovat.

Na vinařství můžete vína zakoupit do 22. 12. 2020. Provozní dobu mezi svátky sledujte na webu či facebooku vinařství…

 


Přátelé Vinařství Volařík 2021

Pokud hledáte netradiční dárek, věnujte členství v klubu Přátel Vinařství Volařík pro kalendářní rok 2021. Obdarovaný bude mít jistotu, že ochutná všechna vína ročníku 2020, získá několik dárků z vinařství a navíc bude mít volný vstup pro 2 osoby na Představení ročníku ve Vinařství Volařík Mikulov 7. 8. 2021.  Navíc po celý kalendářní rok může získat vína i ubytování v Penzionu Volařík v Dolních Dunajovicích se slevou 5 %. Podrobnosti ZDE.

pratele_stred.jpeg

Ve zkratce…

  • otvírací doba vinařství je do 22. 12. následující: Po-Pá 7-16 hod, So 10-16 hod, Ne 9-13 hod. K ochutnání je vždy minimálně 10 vzorků vína na recepci vinařství, samozřejmě i s možností zakoupení vín s sebou
  • na web vinařství jsme přidali novou aplikaci - Vínoradilka vám odpoví na všetečné dotazy, poradí s výběrem vína i objednávkou degustace na míru. Věříme, že se vám bude líbit, hledejte ji v pravém dolním rohu na www.vinarstvivolarik.cz
  • pokud zamíříte do Mikulova, můžete posedět také v nové Vinotéce U Čápa (na rohu ulic Husova a Brněnská v centru Mikulova), která má kompletní nabídku vín Volařík, včetně dárkových balení vín. Pro zimní čas jsme připravili i svařák z odrůdy Johanniter. Aktuální provozní dobu sledujte na fb stránkách Vinotéka U Čápa.
  • Opět jsme pro vás natáčeli PF a máte se na co těšit. Pošleme vám jej v úplně posledním mailingu těšně před Vánoci….