První aktuality nového roku 2018

22. ledna 2018

Začtěte se do prvních aktualit letošního roku - máme výročí 10 let, novou budovu i nového enologa...

Vinařství Volařík je 10 let na vinařském trhu

Vinařství Volařík si poprvé vyšláplo do světa vína v roce 2008 s víny ročníku 2007. Od té doby urazilo dlouhou cestu a prošlo mnohými změnami. Hodně jich vinařství čeká i v tomto roce…Těmi nejvýznamnějšími je přesun do nové budovy vinařství na ulici K Vápence v Mikulově, kde již proběhla kampaň 2017, ale víno si tam prozatím nekoupíte. Zatím to vypadá, že koncem března by to mohlo být jinak. Určitě Vás budeme včas informovat na webu i facebooku vinařství.

Druhou důležitou změnou je nový enolog vinařství. Po celých 10 let byla vína výsledkem neoddiskutovatelného umu Filipa Mlýnka, který nyní pomyslné žezlo vlády nad víny Volařík předává zkušené Elišce Beckové.

filip_mlynek.jpeg

Ing. Eliška Becková ve vinařství již několik let pracovala na pozici technologa a od 1. 1. 2018 se stala enologem vinařství s tím, že Filip Mlýnek stále zůstává v pozici externího poradce.

eliska_beckova.jpeg

 

V Salonu vín ČR máme rýňák

Do Salonu vín 2018 se nám probojoval Ryzlink rýnský z viniční trati Pravá klentnická ročníku 2016 a zařadil se tak po bok dalších 99 nejlepších vín z ČR. Stříbrnou medailí byl oceněn Gewurztraminer a Ryzlink rýnský Terroir Purmice 2016. Salon vín 2018 bude otevřen od soboty 27. 1. – www.salonvin.cz

Salon vín určitě stojí za návštěvu!

      

Co se děje ve vinicích a ve sklepě?

„V současné době probíhá ve vinici řez a dočišťuje se okolí vinic, jako jsou obratiště, okraje vinic, terasy, atd., což potrvá minimálně do poloviny února,“ uvádí vinohradník Jindřich Kadrnka. V letošním roce se plánuje nová výsadba Ryzlinku vlašského na viniční trati Levá klentnická a dosazení Ryzlinku vlašského na Bergrusu.

Od poloviny února je plánováno lahvování první várky vín, která bude  již tradičně pod šroubovým uzávěrem. Stejně jako v loňském roce budou mezi prvními lahvována také dvě vína rosé – Merlot a Frankovka. Společným rysem vín ročníku 2017 jsou vyšší přívlastky, nabídneme několik botrytických sběrů a vína, která několik měsíců ležela na jemných kalech v dubových sudech. První vína ročníku 2017 budou v nabídce od konce března.

Úplnou novinkou, která rozšíří nabídku sektů vinařství, je Sekt Volařík Frankovka klaret 2014. Sekt vyrobený tradiční metodou ležel na jemných kalech po dobu 35 měsíců, stejně jako sekt z Ryzlinku vlašského a cuvée 2014.

 

Valentýnská nabídka

Sekt Volařík cuvée 2013 nabízíme také jako součást ubytovacího balíčku na penzionu Volařík v Dolních Dunajovicích – více na www.penzionvolarik.cz

2018_valentyn_sekt.jpeg

Přátelé Vinařství Volařík 2018

Již pátým rokem nabízíme milovníkům našich vín možnost stát se Přítelem Vinařství Volařík. Jako naši Přátelé máte garanci toho, že ochutnáte všechna vína ročníku 2017, získáte volný vstup pro 2 osoby na představení vín ročníku 2017, které se uskuteční 4. 8. 2018 v Křížovém sklepě v Mikulově a můžete využít po celý kalendářní rok 2018 slevu 5 % na vína zakoupená na vinařství, či objednaná přes eshop vinařství a 5 % slevu na ubytování v Penzionu Volařík.

Podrobné informace a možnost on-line registrace naleznete zde.

pratele_kraje_orez.jpeg

 

Kde můžete ochutnat naše vína?

25. 1.               Galadegustace vín z PWT, Hotel Jalta Praha

1. 2.                 Řízená degustace – U Mlsouna, Hradec Králové

14. 3.               Řízená degustace – vinotéka Klaret, Hradec Králové

20. 3.               Degustace Grand Cru Aliance vinařů V8 – Táborský festival

24. 3.               Prezentace vinařství – Táborský festival vína

6. 4.                 Řízená degustace – vinotéka Sommelier, Kralupy nad Vltavou

20. 4.               Řízená degustace – ateliér Renata, Opočno

21. 4.               Prezentace vinařství – Festival vína (Ne)vinné Lány

5.-6. 5.            Otevřené sklepy Dolní Dunajovice - Březí

21.-23. 5.         Veletrh Wine Prague 

4. 8.                 Představení ročníku 2017 – Křížový sklep Mikulov