Blíží se konec letošního vinobraní...novinky 5/2017

27. října 2017

Do konce letošní kampaně chybí 4 sběrné dny...ročník je ve znamení vyšších přívlastků a botrytidy

Vinobraní  2017 se chýlí ke konci

Poslední čtyři sběrné dny a letošní kampaň bude minulostí. A co bude pro ročník 2017 příznačné? Vyšší přívlastky a botrytida…Rok 2017, ostatně jako každý jiný, byl plný rozmarů počasí – jarní krupobití vystřídalo velmi teplé a suché léto a vše uzavřel vlhký a deštivý podzim. Ten také donutil mnohé vinaře urychlit závěr vinobraní. Byly ročníky, kdy se u Volaříků sbíraly poslední hrozny v polovině prosince, letos se konec kampaně potká s koncem října.

purmice_dron_sber_akt.jpeg

Objemově se ročník přiblíží šestnáctce, ale vyšší přívlastky budou mít vliv na výši zbytkového cukru. Milovníci suchých vín ale nemusí propadat panice, polovina produkce by měla být v kategorii „suché“.

První suchou vlaštovkou ročníku 2017 je mladý Muškát moravský, který již od poloviny října nabízí naši obchodní partneři. Ve vinařství jej neprodáváme, ani přes eshop vinařství nebude k mání....ale v prodejních místech na našem webu třeba objevíte vinotéku či restauraci ve Vašem okolí, která mladý muškát má…

 

Nabídka „vánočních“ vín

S přibližujícím se koncem roku přicházíme i my s vánoční nabídkou. Připravili jsme pro Vás vína vhodná pro sváteční stůl, sekty Volařík i speciální dárková balení. Kolekci terroirových vín v dřevěné krabici s výřezy a logem vinařství ocení zejména znalci vín.

Ti, kteří rádi zkouší víno snoubit, uvítají dva ryzlinky – vlašský a rýnský – se sýrem Gran Moravia. Sýr parmezánového typu, který se vyrábí v Litovli je zde zastoupen v rozpečené podobě v balení Cri Cri a v podobě klasické jako mini snack.

baleni_granm_image_fb.jpeg

Vánoční nabídka ke stažení zde: vanoce_2017.pdf

Vína i dárková balení jsou k dispozici v eshopu vinařství.

 

Přátelé Vinařství Volařík

Již pátým rokem nabízíme pro naše skalní příznivce možnost stát se členem Přátel  Vinařství Volařík. Přátelství přináší několik výhod a dárků, ale hlavně za Vás hlídáme, jak jsou vína lahvována a zasíláme Vám je ve třech zásilkách tak, abyste vždy ochutnali kompletní ročník. Ti, kteří naše vína vyhledávají jistě ví, že některá se na vinařství ani „neohřejí“. Jistě je to i tip na krásný vánoční dárek

            Podrobné informace o přátelství na rok 2018 jsou zde: pratele_2018.pdf

pratele_orez.jpeg

Kam se vypravíme a kde naše vína můžete ochutnat?

31. 10.

Degustace Aliance  vinařů V8, Brno - www.8v.cz

2. 11.

Den klasického sektu, Czech Business Club Praha, www.klasickysekt.cz

3. 11.

Degustace - Vínostyl, Frýdek-Místek

3. 11.

Degustace - Vinotéka U Františka, Vsetín

10. 11.

Slavnost vína - Hotel NH Collection Olomouc

11.-12.11.

Svatý Martin na Mikulovsku - Křížový sklep Mikulov, www.otevrenesklepy.cz

23. 11.

Degustace - Vinná galerie, Brno - www.vinnagalerie.cz

25. 11.

Festival vína Český Krumlov, www.festivalvinack.cz